Twee arrestaties na aantreffen vuurwapens, drugs en inbrekersgereedschap

vrijdag 25 augustus 2017

Moergestel - Mede dankzij een alerte getuige zijn vrijdag 25 augustus 2017 omstreeks 01.00 uur op het Sint Jansplein twee Poolse mannen (32 en 36 jaar) aangehouden nadat de politie in hun auto twee vuurwapens, drugs en inbrekersgereedschap had aangetroffen.

De politie kreeg omstreeks 00.45 uur een melding van een verdachte situatie in Moergestel. Daar reed een auto met Pools kenteken rondjes. Bij een brandgang was de wagen gestopt en de bijrijder uitgestapt. De agenten troffen de bedoelde auto aan op het Sint Jansplein en zagen dat juist op dat moment een man aan de bijrijdersplaats instapte. De dienders besloten een controle in te stellen. Een van hen zag in het portier aan de bestuurderszijde een grote houder van een vuurwapen liggen. Hierop werden de twee inzittenden uit de auto gehaald waarna op grond van de Wet Wapens en Munitie een verder onderzoek werd ingesteld.  In het voertuig werden twee vuurwapens, drugs bestaande uit cannabis en XTC-pillen en inbrekersgereedschap aangetroffen. Hierop werden beide mannen aangehouden. Bij nader onderzoek aan de vuurwapens blijkt dat het gaat om voor afdreiging geschikte BB-guns, airsoftwapens waarmee balletjes verschoten kunnen worden. De verdachten zijn vastgezet. 

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oisterwijk | 112 alarmeringen Oisterwijk | Goedkoop Tanken in Oisterwijk | Supermarkten in Oisterwijk | Weerbericht Oisterwijk