Twee mensen aangehouden voor belemmering hulpdiensten

zondag 23 juli 2017

Tilburg - De politie heeft bij een heftig incident op de kermis zaterdagavond twee mensen aangehouden. Ze belemmerden de hulpdiensten die daar bezig waren een kindje te redden. Een agent raakte lichtgewond.

Zaterdagavond 22 juli 2017 om 19.10 uur brak er paniek uit op de kermis. In een kinderattractie was een jongetje klem komen te zitten en daardoor zwaar gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal uitgerukt. Brandweer en medisch personeel ontfermden zich over het jongetje om hem te bevrijden. Politie, gemeentemedewerkers en beveiliging zorgden er voor dat er een ruime en veilige werkplek gemaakt werd rondom de attractie. Op het moment dat een brandweerman enkele metalen delen los wilde knippen werd hij belemmerd door een vrouw en een man. Die wilden niet dat hij een hek kapot knipte. Een politieagent zag dat en haalde de vrouw en de man direct weg. Het tweetal verzette zich en de agent werd aangevallen. Snel waren er collega’s bij om hem te ontzetten. De man heeft de agent ook nog bedreigd. De agent is lichtgewond geraakt aan zijn gezicht. Het tweetal, een vrouw van 27 uit Borne en een man van 56 uit Apeldoorn, zijn naar het bureau gebracht en daar ingesloten.

Het jongetje is naar het ziekenhuis gebracht samen met zijn ouders. De Nederlandse Voedsel en waren Autoriteit (NVWA) van het Ministerie van Economische Zaken onderzoekt het voorval met de attractie. De attractie is gesloten.

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oisterwijk | 112 alarmeringen Oisterwijk | Goedkoop Tanken in Oisterwijk | Supermarkten in Oisterwijk | Weerbericht Oisterwijk