Man beledigt en mishandelt agenten bij aanhouding voor diefstal

donderdag 22 juni 2017

Tilburg - In de wijk De Berkdijk verzette een verdachte van diefstal zich tegen zijn aanhouding buiten heterdaad op zijn woonadres. De man beledigde en mishandelde de agenten. Hij moest met behulp van peperspray worden aangehouden.

De man (25) werd woensdag 21 juni rond 07.30 uur thuis bezocht door agenten omdat hij verdacht werd van een diefstal. De man wilde niet mee en begon allerlei huisraad naar de agenten te gooien. Daarbij raakte hij één van hen die lichtgewond raakte in het gezicht. Terwijl hij de boel aan het gooien was, schold hij de agenten onder meer uit voor ‘kankermoeder’ en ‘hoerenzoon’. Ook gooide hij een pot tegen de politiewagen. De auto raakte daardoor beschadigd. Een tweede agent werd door de man geraakt met een stuk hout. De verdachte is aangehouden voor de diefstal maar krijgt nu ook een aangifte voor belediging en mishandeling aan zijn broek.

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners.

De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oisterwijk | 112 alarmeringen Oisterwijk | Goedkoop Tanken in Oisterwijk | Supermarkten in Oisterwijk | Weerbericht Oisterwijk