Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

dinsdag 22 augustus 2017

Tilburg - Een 18-jarige man uit Hilvarenbeek moest dinsdag 22 augustus zijn rijbewijs inleveren. Een motoragent die onopvallend surveilleerde betrapte de bestuurder op zijn gevaarlijke rijgedrag.

De motoragent reed rond 09.30 uur op de N269 tussen Hilvarenbeek en Tilburg. Hier haalde een auto hem met hoge snelheid in. Nabij de verkeerslichten verminderde de bestuurder zijn snelheid niet, waardoor hij met ruim 140 km/u door het rode licht reed. Vervolgens reed het voertuig de A58 richting Breda op, waarbij hij overige weggebruikers rechts inhaalde en gevaarlijk dicht op zijn voorgangers reed. In een geval kon een aanrijding met grote moeite voorkomen worden. Vervolgens voer hij zijn snelheid op tot 190 km/u waar 130 km/u is toegestaan. De motoragent zette hierop zijn optische signalen aan, waarop de bestuurder zijn snelheid minderde. Op parkeerplaats Blaak, langs de A58, kon de beginnend bestuurder zijn rijbewijs inleveren. Het rijbewijs wordt opgestuurd naar het CBR. Voor de overtredingen (snelheid, bumperkleven en negeren rood licht) is hem een proces-verbaal aangezegd. 

De bestuurder is bij het CBR ook aangemeld voor een EMG-cursus. De Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer is een cursus die door het CBR kan worden opgelegd aan bestuurders die de verkeersregels in ernstige mate overtreden. Het doel van de EMG is om te voorkomen dat bestuurders opnieuw risicovol rijgedrag vertonen in het verkeer. De cursus bestaat uit drie cursusdagen, verspreid over meerdere weken. Deelname is verplicht: bij weigering of niet betalen verklaart het CBR het rijbewijs ongeldig.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oisterwijk | 112 alarmeringen Oisterwijk | Goedkoop Tanken in Oisterwijk | Supermarkten in Oisterwijk | Weerbericht Oisterwijk