Man in scootmobiel beledigt agent en rijdt hem aan

woensdag 20 september 2017

Tilburg - Een 44-jarige Tilburger reed dinsdagmiddag 19 september op de Gasthuisring opzettelijk een agent aan met zijn scootmobiel. De verdachte werd uiteindelijk door middel van pepperspray aangehouden.

De agent fietste die middag rond 14.30 uur over het parkeerterrein en zag een bierdrinkende man in een scootmobiel zitten. Aangezien hier een verbod op genotsmiddelen van kracht is, sprak de agent de man aan. Op het moment dat de man de agent zag, reed hij weg en schold hij de agent uit. Op een gegeven moment reed de man met zijn scootmobiel in de richting van de agent. Hij minderde geen vaart en reed met volle snelheid tegen de agent aan. Deze liep door de aanrijding verschillende kneuzingen aan zijn hand op. De mountainbike van de agent liep schade op.

De man stapte vervolgens uit zijn scootmobiel en liep met gebalde vuisten richting de agent. Hij waarschuwde de man om zijn geweld te staken, omdat er anders pepperspray zou worden ingezet. Hier werd niet op gereageerd, waarop de verdachte werd bespoten werd met pepperspray. Toegesnelde agenten hielden hierop de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. 

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. De mishandelde agent deed dan ook aangifte tegen de verdachte. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Oisterwijk | 112 alarmeringen Oisterwijk | Goedkoop Tanken in Oisterwijk | Supermarkten in Oisterwijk | Weerbericht Oisterwijk